Am prieteni desi sunt singur


Vreau sa imi exprim punctul meu de vedere, despre un fenomen, din ce in ce mai raspandit .Singuratatea.

In anul 2009 a luat nastere , fenomenul : Social Media (Facebook, instagram ,twitter ,whatsapp etc.) toate apartinand companiei Google.

In primii ani, era destul de frumos , aparitia comunicarii intre persoanele dragi ( familie, prieteni, necunoscuti.) cu ajutorul facebook .

In timp , aceasta retea a devenit tot mai nociva tinand oamenii mai mult in fata pc sau telefon.

Sa explicam pe larg :

Reteaua are o limita de 5000 de prieteni (urmaritori fara limita) Aceasta limita a impins posesorul la obsesia trebuie sa am 5000 de prieteni altfel nu are rost (2010 -2014)

Likeurile. Acel mic degetel este a doua obsesie a posesorului si probabil, cea mai periculoasa , postam, orice , de oriunde fara sa ne pese cat este de riscant si cine ne poate urmari .

Check-in urile. Afisarea tuturor locatiilor, in care ne aflam ,la fel de periculos .

Un alt fenomen este iesim, pe afara ,(din ce in ce mai rar ) cu prieteni, colegi de munca, cunostinte , si stam tot pe telefon neacordand atentie discutiei si persoanei de langa noi .

sunt foarte multe de spus dar nu vreau sa o lungesc prea mult .

In prezent fenomenul, incepe usor ,usor sa isi piarda din interes si posesorii, incep sa inteleaga , ca, oricat de fericiti am fi in mediul online( mimam fericirea) tot o intalnire face to face e mai interesanta ( vedem starea naturala , grimasele , rasul etc.)

Anul 2020 este anul care da startul din punct de vedere al psihologilor la viata reala , mai putina social media.

„Traieste offline nu online.”


20 de răspunsuri la “Am prieteni desi sunt singur”

  1. Depinde de noi daca vrem sa devenim singuri sau sa fim multumiti cu ceea ce facem. Poate pentru noi cei in varsta e mai usor sa ne impartim timpul dar pentru voi tinerii mai greut avand in vedere ca trebuie sa studiati sau sa mergeti la slujba sau si una si alta si atunci cand sa mai mergi si cu prietenii, cand pe siturile de socializare dar totusi cine vrea, poate. ❤🍮🧁👍

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu