Nepasarea ucide!


A venit luna martie , luna femeii.

Femeia , fiinta care este pe rand : mama, iubita , prietena , sotie etc.

Aproape ca nu trece saptamana fara ca jurnalul de stiri sa anunte :Un barbat din localitatea … Si-a ucis sotia/iubita / concubina, deja a devenit o simpla stire si atat .

Generatii intregi de privitori, au ramas cu mentalitatea :Femeia e vinovata , sigur a facut ea ceva !

Suntem tara in care ne grabim sa judecam ca, femeia e de vina , ea trebuie sa fie supusa, bataia e rupta din rai.

Aceasta mentalitate, trebuie schimbata .Dar cum?

Din punctul meu de vedere , femeia moderna , are aceleasi drepturi ca si barbatii indiferent de pozitia pe care , o ocupa in societate dar si acasa .

Nu, totul se rezolva cu jigniri , bataie .Aceste doua lacune nu o vor face pe femeie , decat sa devina o marioneta, speriata si gata sa fuga la prima ezitare.

Sistemul, care are si el deja multe lacune, trebuie sa le integreze ,sa le faca sa intelega ca , nu frica si tacerea sunt o metoda eficienta ci, comunicarea si creearea de campanii care sa vina in sprijinul lor .

Sa speram ca, vom reusi sa introducem in sistemul nostru bratarile electronice , mult mai eficiente zic eu, decat ,actualul ordin de restrictie.

Stiu ca, vom reusi numai daca, continuam sa luptam , sa repetam pentru ca:”Repetitia e mama invataturii.” iar aceasta tara, este tara automatismelor ( vezi sistemul de invatamant , memoram mecanic, pentru note si atat.)

Eu, sper ca anii, ce vor urma sa ne trezeasca la realiate si toata aceasta repetitie, sa fie utila pentru viitorii conducatori ai sistemului .

Fetelor ,fiti putrnice, invatati sa spuneti nu, chiar daca doare sau au trecut n…ani, de la inceperea relatiei .Situatia poate fi salvata, depinde doar de voi.

Publicitate

9 răspunsuri la “Nepasarea ucide!”

  1. Din pacate, situatia e cam aceeasi si in alte zone europene, ca sa ma rezum doar la Vechiul Continent. Cu ani in urma, in Spania, la un curs, ni se povesteau, printre altele, umilintele si bataile la care era supusa o femeie din zona vecina cu scoala… si ea se intorcea acasa.
    Mai stiu si cazul unei mame dintr-un bloc vecin, ucisa in bataie de fiul alcoolic… la care ea îi cumpara bautura.
    Ce vreau sa spun e ca miza cea mare in situatii din acestea e mariajul fericit intre informare publica si asistare sociala bine gandita. Un program rotund, difuzat spre diversi vectori. Inca din gradinita.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: